آموزش برق ساختمان و آموزش برق صنعتی

منبع این وبلاگ وبسایت کالنجی( آموزش برق) با آدرس kalengi.ir است و در زمینه ی آموزش برق فعالیت میکند

آموزش برق ساختمان و آموزش برق صنعتی

منبع این وبلاگ وبسایت کالنجی( آموزش برق) با آدرس kalengi.ir است و در زمینه ی آموزش برق فعالیت میکند

نصب آیفون صوتی الکتروپیک ۱ طبقه و چند طبقه

نحوه نصب آیفون صوتی الکتروپیک یک طبقه

در آیفون های صوتی الکتروپیک ما ۴ ترمینال اصلی داریم که با شماره های ۱، ۲، ۳ و ۴ مشخص شده این ۴ ترمینال به  کابل آیفون از گوشی به پنل منتقل می شوند در قسمت پشت پنل دم در یک سیم از شستی زنگ خارج شده که همان سیم به عنوان سیم شستی زنگ به پیچ B گوشی متصل می کنیم.

تا اینجای کار پنج سیم ارتباطی بین پنل و گوشی را متصل کردیم حالا در پشت پنل دم در دو پیچ با نام‌های L1 و L2 مشاهده می کنید که این دو به پیچ وسیله دو رشته سیم به دربازکن متصل می کنیم و همچنین دو پیچ با نامهای ۰ و ۱۲ مشاهده می کنید که این پیچ تغذیه پنل است که از سمت ترانس دو رشته سیم به آن متصل می‌کنیم.

نصب آیفون صوتی الکتروپیکنحوه نصب آیفون صوتی الکتروپیک چند طبقه

سیم کشی آیفون های صوتی چند طبقه الکتروپیک دقیقا مانند یک طبقه است فقط یک تفاوت کوچک دارد و آن هم اضافه شدن سیم زنگ سایر طبقات است به این صورت که ما در پشت پنل دم در، پشت هر تعداد شستی یک رشته سیم زنگ بیشتر داریم که این سیم زنگ به پیچ B هر طبقه متصل می کنیم به تصویر زیر دقت کنید کامل متوجه خواهید شد.

نصب آیفون صوتی الکتروپیک 1 طبقه | کالنجی

نحوه تبدیل تایمر راه پله به سنسور راه پله

تبدیل تایمر راه پله به سنسور

تبدیل تایمر راه پله به سنسور

به صورت کلی اگر می خواهیم تغییراتی در سیم کشی انجام بدهیم که در نتیجه آن تایمر راه پله ای که نصب هست رو غیر فعال کنیم و از مدار خارج کنیم و به جای آن سنسور راه پله نصب کنیم دو سناریو وجود دارد:

  • سناریوی اول به این صورت است که ما چندین لامپ داریم که می خواهیم فقط با یک سنسور عمل کنند یعنی همزمان همه لامپ ها خاموش و روشن شوند.
  • و سناریوی دوم به این صورت است که شخصی که جلوی هر لامپ عبور کرد همان لامپ روشن شود که در این حالت می توانیم از از سنسور هایی که لامپ سرخود دارند استفاده کنیم.

در ادامه به حالت های مختلف سیم بندی این موارد می پردازیم.

قبل از اینکه نحوه تغییر دادن سیم کشی و حذف تایمر رو توضیح بدیم لازم هست که مدار داخلی تایمر راه پله و مدار سنسور راه پله رو یاد بگیریم که بتونیم با توجه به مدار تایمری که نصب بوده تغییرات رو اعمال کنیم.

مدار تایمر راه پله

همانطور که می دانید تایمرهای راه پله سه پیچ دارند که یکی فاز یکی نول و یکی از پیچ ها هم پیچ مشترک بین خروجی کلید یا همان شستی و لامپ است که در پایین نقشه سیم کشی آن را مشاهده می کنید.

تبدیل تایمر راه پله به سنسور

مدار سنسور راه پله

در مدار سنسور راه پله همانطور که در تصویر زیر مشخص است ما در سنسورها سه رشته سیم داریم که یکی از رشته ها فاز، رشته دیگری هم نول است که این فاز و نول جهت تغذیه سنسور استفاده می شود و یک رشته هم فاز خروجی است که مستقیم به مصرف کننده متصل می‌شود، این اساس کار سنسور های راه پله است.

تبدیل تایمر راه پله به سنسورفرایند تغییر سیم کشی در حالتی که یک سنسور کلی داریم

همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم دو سناریو داشتیم که یکی از سناریو ها این بود که ما یک سنسور داشته باشیم که کل لامپ ها را خاموش و روشن می کند که در تصویر پایین سیم کشی آن را خدمتتان توضیح دادیم.

تبدیل تایمر راه پله به سنسور